Lesprogramma's vmbo-mbo aan elkaar koppelen, wat hebben we nodig?
1
min. lezen
Vmbo-, en mbo-docenten komen samen om de doorlopende leerlijn te versoepelen

Brabantse Wal

Afgelopen week zijn een paar enthousiaste PIE-docenten op bezoek geweest bij Stichting Vakopleiding Metaal in Oudenbosch, als onderdeel van het ontwikkelen van een doorlopende leerlijn. Tijdens dit interessante bezoek hebben de docenten niet alleen de kans gehad om de faciliteiten van de stichting te verkennen, maar ook om samen met de opleiders van het SVM te praten over de lesprogramma's op zowel het vmbo als het mbo.

Een belangrijk onderwerp van gesprek was het identificeren van overlappende onderwerpen tussen de lesprogramma's. Er bleek ruimte te zijn voor verbetering, vooral met betrekking tot de aansluiting op de innovaties in de markt en de ontwikkeling van vaardigheden die volgens het mbo beter belicht moeten worden binnen het PIE-programma. Een belangrijk inzicht was dat de huidige PIE-programma's op vmbo-scholen niet altijd perfect aansluiten op de verwachtingen tijdens de vervolgopleiding. Het juist inrichten van keuzevakken op vmbo-scholen kan hierin een oplossing bieden.

Deze bewustwording heeft geleid tot een constructieve discussie onder de docenten, waarbij ze gezamenlijk hebben besloten om een scholingsprogramma op te starten voor PIE-docenten. Door samen te investeren in professionele ontwikkeling streven ze naar een verbeterde aansluiting tussen vmbo en mbo. Dit initiatief onderstreept het belang van voortdurende samenwerking en onderwijsverbetering. We kijken uit naar de positieve veranderingen die voortvloeien uit deze gezamenlijke inspanningen.

Meer informatie
Contact BW
Contact WBM
created by Bigbooom